Národná značka - Korčoková, Marína, 1970-
Cieľom tohto príspevku je analyzovať vývoj národnej značky Slovenskej republiky od vzniku samostatného štátu v roku 1993 až po jej súčasnú podobu „Good Idea Slovakia“, ako aj posúdiť význam jej hlavných komunikačných pilierov. Zároveň sa zameriavame na prepo-jenie medzi národnou značkou, národnou identitou, krajinu pôvodu a spotrebiteľským etno-centrizmom, ktoré spolu vytvárajú základné východiská pre formovanie vnímania Slovenska v medzinárodnom priestore.