Eko-finančná gramotnosť ako výzva a príležitosť pre ekonomické vzdelávanie - Lukáč, Jozef, 1991-
V súčasnom kontexte klimatických a ekonomických výziev nadobúda na význame prepojenie finančnej a environmentálnej gramotnosti. Príspevok predstavuje koncept eco-financial literacy ako integrovanú kompetenciu potrebnú pre zodpovedné rozhodovanie jednotlivcov i inštitúcií. Na príklade Podnikovohospodárskej fakulty EU so sídlom v Košiciach analyzujeme možnosti zapojenia environmentálnych tém do výučby ekonomických predmetov, s dôrazom na danú politiku, ESG indikátory a udržateľné financovanie. Článok vychádza z overených medzinárodných štúdií a ponúka návrhy na kurikulárne a didaktické inovácie.