Zelené spôsobilosti – Teoretické východiská a súčasné prístupy - Olexová, Cecília, 1976-
Zelené spôsobilosti sa v súčasnosti čoraz častejšie považujú za kľúčový predpoklad pre zvládanie environmentálnych výziev a podporu udržateľnej transformácie ekonomiky. V reakcii na meniace sa požiadavky trhu práce a záväzky v oblasti ESG vznikajú viaceré rámce, ktoré sa pokúšajú definovať ich obsah, rozsah a vzťah k ostatným kompetenciám. Napriek množstvu iniciatív však chýba jednotné ukotvenie tohto pojmu.