Výzvy a príležitosti pri zavádzaní ai do vzdelávania študentov neprogramátorských odborov - Bocánová, Slávka, 1999-
Umelá inteligencia (AI) prináša do vzdelávania nové možnosti aj výzvy, najmä pre študentov neprogramátorských odborov. Príspevok poukazuje na prínosy AI v podobe personalizovaného učenia, inteligentných podporných systémov a automatizovaného hodnotenia, ktoré zvyšujú efektívnosť a atraktivitu štúdia. Zároveň analyzuje bariéry spojené s nedostatkom digitálnych zručností, nepripravenosťou pedagógov a etickými otázkami. Zdôrazňuje potrebu nových didaktických prístupov a systematickej podpory, ktoré umožnia udržateľnú integráciu AI a posilnia konkurencieschopnosť absolventov.