Právna úprava daňových sankcií podľa Daňového poriadku - Lazoríková, Elena
Cieľom článku je ozrejmiť povahu a podstatu jednotlivých sankcií ukladaných podľa Daňového poriadku za porušenie povinností v oblastí daní. Keďže daňové právo patrí do oblasti verejného práva, sankcie zakotvené v daňovoprávnych normách majú verejnoprávnu povahu s príznačným represívnym a donucovaním charakterom a zároveň prevažne majetkovú povahu, čo znamená, že zasahujú predovšetkým do majetkovej sféry porušiteľa daňovoprávnej normy.