Digitálne zručnosti mladých v EÚ ako základný predpoklad využitia umelej inteligencie vo vzdelávaní - Gontkovičová, Barbora, 1986-
S rastúcim významom umelej inteligencie v spoločnosti sa digitálne zručnosti a digitálna gramotnosť stávajú nevyhnutnými predpokladmi predpokladmi jej efektívneho využitia v každodennom živote i vo vzdelávaní. Cieľom príspevku je identifikovať a analyzovať disparity v úrovni digitálnych zručností mládeže vo veku 16-24 rokov v rámci Európskej únie, keďže na základe úrovne týchto zručností možno posúdiť digitálnu pripravenosť mladej generácie pre modernú spoločnosť, vzdelávanie a trh práce.