Technologické dimenzie umelej inteligencie vo vzdelávaní: možnosti, výzvy a aplikácie - Weiss, Roland, 1984-
Článok sa zaoberá technologickými dimenziami umelej inteligencie (AI) vo vzdelávaní a ich potenciálom transformovať tradičné prístupy k učeniu a vyučovaniu. Predstavuje kľúčové oblasti aplikácie AI: personalizované vzdelávacie systémy, virtuálnych a digitálnych asistentov, automatizované hodnotenie, imerzívne prostredia s využitím VR a AR, ako aj predikčné modely a analýzu údajov.