K uplatneniu zmenky ako cenného papiera a platobného prostriedku - Jurčíková, Božena
Záväzným právnym predpisom, ktorý upravuje používanie zmenky ako cenného papiera a iné nakladanie so zmenkou je zákon č. 191/1950 Zb., zmenkový a šekový s platnosťou od 1.1.1951 vrátane jeho troch noviel č. 659/2007 Z. z., č. 492/2009 Z. z. a č. 438/2015 Z. z. (ďalej len „zmenkový zákon“).