Oneskorená registrácia pre DPH za platiteľa dane - Uríková, Zuzana
Finančná správa vydala informáciu k podaniu takzvaného mimoriadneho daňového priznania k DPH pre zdaniteľné osoby, ktoré boli oneskorene zaregistrované pre DPH. Obdobie, v ktorom mala byť zdaniteľná osoba platiteľom DPH, začína 22. dňom po dni, kedy bola osoba najneskôr povinná podať si registráciu pre DPH a končí sa v deň predchádzajúci dňu skutočnej registrácie pre DPH. Ak však oneskorenie bolo 21 a menej dní, tak táto povinnosť zdaniteľnej osobe nevznikla.