Specialization Trajectory: Slovakia Within the EU - Fifeková, Elena
Zatiaľ čo začiatok nového tisícročia ponúkal nádej na zrýchlenie hospodárskej výkonnosti a rýchle zmenšenie rozdielov vo výkonnosti v porovnaní s priemerom EÚ, posledných takmer pätnásť rokov prinieslo pre Slovensko spomalenie procesu reálnej konvergencie, ako aj postupné zhoršovanie jeho postavenia v medzinárodných rebríčkoch, ktoré hodnotia kvalitatívne aspekty hospodárskeho rozvoja.