Verejné poslanie univerzít v období vedomostnej spoločnosti - Pelošjan, Anna
Článok popisuje zmeny v úlohe univerzít v kontexte znalostnej ekonomiky, v ktorej sú vedomosti pre sociálnu integráciu a hospodársky rast zásadné. V kontraste medzi akademickou autonómiou a politickými mechanizmami riadenia skúma, ako sa menia akademické hodnoty, pracovné podmienky a profesijná identita. Prostredníctvom rámca intelektuálneho kapitálu odhaľuje spôsoby, akými univerzity prepájajú výskum, vzdelávanie a spoluprácu so spoločnosťou tak, aby podporili regionálny a ekonomický rozvoj.