Zásady bezpečnej práce s pásovou a kmeňovou pílou na obrábanie dreva - Mikula, Jozef
Pod pojmom drevárske stroje a zariadenia rozumieme také stroje a zariadenia, ktoré vykonávajú technologické operácie pri obrábaní a spracovaní dreva a materiálov na báze dreva. Ide teda o stroje a zariadenia, ktoré menia tvar, rozmery, alebo ich fyzikálne vlastnosti. Drevárske stroje zaraďujeme medzi výrobné. Sú to všetky stroje a zariadenia a ich nástroje, náradie a prípravky, určené k priamemu spracovaniu dreva a drevných materiálov – mechanickým, chemickým a tepelným spôsobom.