Tretí konsolidačný balíček - Danajovičová, Katarína
Dňa 10. septembra 2025 bol predložený už tretí v poradí vládny návrh zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti s konsolidáciou verejných financií. Tento návrh zákona pod číslom 1005 bol schválený 24. septembra 2025. V skratke zhrnieme, ktorých zákonov sa dotýka – mení a podrobne sa zameriame na nové pravidlá, zmeny v oblasti sociálneho poistenia (zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení) a zdravotného poistenia (zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení).