Factors Influencing the Business Performance of Scaleups. A Comparative Analysis. - Slávik, Štefan, 1955-
Rozbor literatúry o scaleupoch ukázal, že podmienky a faktory, ktoré ovplyvňujú existenciu a priaznivý rozvoj scaleupov sú známe, ale väčšina štúdií zaujíma k tejto téme deklaratívny postoj a poskytuje prevažne nepriame dôkazy bez priameho vzťahu k výkonnosti podniku. Prínos nových poznatkov o príčinách vyššej výkonnosti scaleupov a zároveň poskytnutie návodu, ako túto vyššiu výkonnosť dosiahnuť.