Investigating University Students’ Understanding of the Environmental Impacts of Transport - Richnák, Patrik, 1988-
Tento článok skúma povedomie, postoje a správanie vysokoškolských študentov v súvislosti s vplyvmi dopravy na životné prostredie s dôrazom na udržateľnú mobilitu. Dotazníkový prieskum bol vykonaný medzi 122 študentmi študijného odboru ekonomika a manažment na Fakulte podnikového manažmentu Ekonomickej a obchodnej univerzity v Bratislave. Prieskumný nástroj, pozostávajúci zo štruktúrovaných otázok, sa snažil zachytiť všeobecné vedomosti, vnímanie udržateľnej dopravy, návyky osobnej mobility a očakávania týkajúce sa budúcich riešení.