Informal Urban Livelihoods and Environmental Inequality: Occupational Health Risks among Waste Pickers in Ghaziabad, India. - Rani, Usha
Preskúmanie vplyvu nebezpečných pracovných podmienok na mestských skládkach odpadu na zdravotný stav zberačov odpadu v Ghaziabade v Indii. Identifikovanie faktorov odolnosti a zdravotných problémov, s ktorými sa stretávajú zberači odpadu pri práci. Pochopenie špecifických ťažkostí a zdravotných následkov, ktoré zažívajú. Nepriame skúmanie vplyvu vybraných socioekonomických faktorov na subjektívnu pohodu respondentov, pretože to možno považovať za ukazovateľ ich socioekonomického postavenia a vnímanej kvality života.