Forest–livelihood Equilibrium in the Eastern Himalayas: Challenges and Pathways to Sustainability. - Sharma, Santosh
Tradičné poznatky o domorodých obyvateľoch a ich využívaní lesných zdrojov v povodí Taktsom Chu, v himalájskom regióne, v strednej nadmorskej výške (932 – 3 172 m) vo východnom Sikkime v Indii. Preskúmanie využívania a spotreby lesnej biomasy v povodí a identifikovanie stratégie na optimalizáciu využívania s cieľom zabezpečiť dlhodobú udržateľnosť.