Vysporiadanie príjmov za prácu v zahraničí - Valterová, Ivana
Pokiaľ fyzická osoba v príslušnom zdaňovacom období poberala príjmy zo zamestnania vykonávaného v zahraničí, nemôže si sama vybrať štát, v ktorom bude tieto príjmy zdaňovať. V prípade vykonávania zamestnania v zmluvnom štáte sa riadi aj príslušnou zmluvou o zamedzení dvojitého zdanenia. Ak zamestnanie vykonávala v štáte, s ktorým SR nemá uzatvorenú zmluvu, svoje príjmy zdaní aj v SR v zmysle predpisov platných v Slovenskej republike.