Consumer Protection Versus Ecological Sustainability - Theoretical and Practical Aspects in the Tyre Recycling Industry - Gubíniová, Katarína
Zverejnením nariadenia o registrácii, hodnotení, autorizácii a obmedzovaní chemických látok (REACH) na ochranu spotrebiteľov pred nebezpečnými látkami vo výrobkoch bol zavedený nový nástroj, ktorý prináša odvetviu rôzne ťažkosti. Vďaka tomuto nariadeniu budú takmer všetky výrobky uvedené na európsky trh starostlivo analyzované z hľadiska ich chemického zloženia. Najmä recyklovateľné výrobky sú silne ovplyvnené novými pravidlami o bezpečnosti výrobkov. Gumové dlaždice sa preto už nebudú môcť vyrábať a uvádzať na európsky trh podľa nariadenia REACH. Je naliehavo potrebné prispôsobiť nariadenie REACH na základe rizika, aby priemysel aj v budúcnosti mohol recyklovať pneumatiky a vyrábať z tohto materiálu výrobky.