Quiet quitting ako psychologický a organizačný fenomén - Olexová, Cecília, 1976-
Quiet quitting predstavuje špecifický typ pracovného správania, pri ktorom zamestnanci plnia iba povinnosti vyplývajúce z ich pracovnej zmluvy, presne, no bez nadmerného úsilia, nadčasov či osobnej iniciatívy. Inými slovami, ticho obmedzujú svoj pracovný výkon a ustupujú od angažovanosti, pričom naďalej formálne zostávajú v pracovnom pomere. Tento trend môže v súčasnosti ešte naberať na sile, keďže mnohé pracovné pozície si prirodzene vyžadujú určitú mieru dodatočnej snahy, a to napríklad v oblasti spolupráce s kolegami, starostlivosti o zákazníka či riešenia neočakávaných situácií.