Slovenské startupy a ich výzvy v súčasnom podnikateľskom prostredí - Mrva, Miloš
Príspevok sa zaoberá problematikou slovenských startupov a výzvami, s ktorými sa tieto typy podnikov stretávajú v súčasnom podnikateľskom prostredí. Startupy sú mladé inovatívne spoločnosti, a ich podnikateľské aktivity so sebou prinášajú špecifiká, ktoré vyplývajú predovšetkým zo zvýšenej neistoty. Výsledky príspevku poskytujú pohľad na kľúčové výzvy a bariéry, ktorým slovenské startupy čelia. Tieto zistenia môžu byť použiteľné pre iné startupy, ako aj pre tvorcov hospodárskych politík, ktorý regulujú slovenské podnikateľské prostredie. Limitácie tohto článku súvisia predovšetkým s obmedzenou vzorkou respondentov, s ktorou sme pracovali.