Na ceste za výnimočnosťou: Význam agility a samohodnotenia v efektívnej premene podnikov - Németh, Zora
Cieľom príspevku je podporiť aplikáciu nástroja sebahodnotenia v podnikoch, pomôcť rozvoju služieb v praxi s dôrazom na efektívnosť riadenia aktivít pri zvyšovaní výkonnosti. Zameriava sa na strategickú agilitu v súvislosti s kvalitou a sebahodnotením ako nástrojom riadenia v kontexte efektívnej transformácie v praxi excelentných podnikov. Článok na základe analýz a praxe zdôrazňuje dôležitosť používania nástroja sebahodnotenia v malých a stredných podnikoch, pričom kvalitu odporúča vnímať ako súčasť všetkých procesov a riadenia výkonnosti na všetkých úrovniach. Hlavným cieľom predkladaného článku je zamerať sa na vybrané determinanty excelentnosti, t. j. strategickú agilitu a sebahodnotenie. Zámerom je zvýšiť povedomie o dôležitosti agility a aplikácii sebahodnotenia ako nástroja v malých a stredných podnikoch s cieľom zvýšiť efektívnosť a kvalitu riadenia aktivít. Úlohou je identifikovať bariéry adaptácie na zmeny a adaptability na konkurenčné prostredie, vrátane poukázania na kľúčové princípy výnimočných spoločností.