Krátkodobý finančný majetok v jednoduchom účtovníctve - Marková, Jana
Cieľom článku je detailne rozobrať štruktúru, špecifiká evidencie a ocenenia krátkodobého finančného majetku, a to aj s dôrazom na ich vplyv na výšku daňovej povinnosti a výkazníctvo. Cenné papiere v jednoduchom účtovníctve a ostatný krátkodobý finančný majetok (kryptoaktíva, ako napr. Bitcoin, Ether, Litecoin alebo Ripple). Krátkodobý finančný majetok v účtovnej závierke.