Affiliate marketing v módním průmyslu jako katalyzátor růstu značek - Mareš, Jan
Affiliate marketing predstavuje jednu z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich oblastí marketingu, hlavne v odvetví módy, kde vládne vysoká konkurencia, rýchlo sa meniace trendy a dôraz na personalizovanú komunikáciu so zákazníkom. V jadre tohoto modelu stojí spolupráca medzi značkami a partnermi (tzv. affiliates), ktorí propagujú produkty výmenou za províziu z každého sprostredkovaného predaja. Hoci je princíp affiliate marketingu jednoduchý, jeho úspešné zavedenie a škálovanie vyžaduje strategický prístup, dôslednú analýzu výkonu a porozumenie špecifikám cieľových skupín.