Co Češi vědí o zálohovém systému a v čem se nejčastěji mýlí? - Bartoš, Petr
Obalový odpad, predovšetkým plastové a plechové obaly, predstavujú celosvetový ekologický problém. Zálohovanie obalov je jedným z nástrojov, ktorý môže podstatne zvýšiť efektivitu triedenia a recyklácie. V Českej republike tento systém nie je zatiaľ zavedený, napriek tomu je dôležité porozumieť tomu, ako ho Česi vnímajú, čo o ňom už dnes vedia a v čom sa naopak mýlia. Štúdia analyzuje informovanosť českej populácie o zálohovom systéme na základe kvantitatívneho výskumu, ktorý skúmal postoje spotrebiteľov, ich povedomie a očakávania ohľadom zavedenia tohto opatrenia.