Řízení přechodových a fyzických rizik - klimatická a environmentální rizika v zemědělství - Sosnytska, Alina
Hoci nový európsky balíček Omnibus prináša úľavy v oblasti ESG reportingu, vrátane odkladu a zjednodušenia štandardov nefinančného výkazníctva, regulačné očakávania ECB a EBA v oblasti riadenia klimatických a environmentálnych rizík bankami, rovnako ako klimatické ciele EÚ, naďalej zostávajú v platnosti. Dôraz na aktívny a systematický prístup k riadeniu prechodových a fyzických rizík tak zostáva kľúčovým prvkom regulačného rámca.