Udržitelné finance a jejich význam z pohledu bank - Bencová, Lenka
V priebehu posledných 20 rokov sa pre časť investorov a spotrebiteľov okrem rizikovosti a očakávaného zisku stali dôležitým podkladom finančného rozhodovania taktiež environmentálne, sociálne a správne aspekty investícií a finančných produktov. Dnes často skloňovaný termín udržateľné financie zastrešuje investície, ktoré podporujú činnosti a projekty prospešné pre životné prostredie alebo komunitu, a to ako v krátkodobom, tak najmä v dlhodobom časovom horizonte. Význam udržateľného trhu narastá - len samotné doposiaľ vydané zelené dlhopisy prekročili tento rok objem 3700 miliárd dolárov.