Dostupnosť prístavov viazne na železnici - Maťo, Vladimír
Slovensko síce nemá priamy prístup k moru, no jeho hospodárstvo je pevne napojené na európske námorné trasy. Rýchlosť, spoľahlivosť a fl exibilita prepravy dnes závisia nielen od prístavov, ale aj od kvality železničnej a cestnej infraštruktúry. Každý deň meškania či preťaženia sa odráža na nákladoch, plánovaní aj konkurencieschopnosti, a preto sa efektívne logistické prepojenia stávajú strategickým nástrojom pre rast a stabilitu trhu.