Reframing Celebrity Endorsement in the Age of Influencer Marketing: Generational Reflections and Emerging Trends - Burzová, Simona, 1999-
Tento článok skúma vyvíjajúcu sa krajinu podpory celebrít v rámci súčasnej marketingovej komunikácie s osobitným dôrazom na meniace sa preferencie generácií Y a Z. Zatiaľ čo empirické jadro štúdie pozostáva z pološtruktúrovaných rozhovorov zameraných výlučne na vnímanie tradičných celebrít v reklame, teoretický rámec sa rozširuje do širšej oblasti influencer marketingu. Zistenia naznačujú, že hoci celebrity naďalej fungujú ako efektívne pútače pozornosti, ich úloha pri posilňovaní dôvery a presviedčania spotrebiteľov je čoraz viac spochybňovaná, najmä generáciou Z.