Auf der Suche nach einem Feind - Štefančík, Radoslav, 1976-
Vďaka reformám novej vlády sa Slovensko dostalo do integrácie a v roku 2004 vstúpilo do NATO a následne do EÚ. Z „čiernej diery na mape Európy“ sa rýchlo stal „tatranský tiger“. Liberálne reformy však neboli prospešné pre všetkých. Niektorí ľudia v dôsledku toho veľmi trpeli a strany, ktoré sľubovali jednoduché riešenia zložitých problémov, získali na popularite.