Dopad kríz na pravdepodobnosť rizika príjmovej chudoby v Českej republike: porovnanie rokov 2019 a 2023 - Šoltés, Erik, 1974-
Príjmová chudoba meraná prostredníctvom miery rizika chudoby (AROP – at-risk-of-poverty) je kľúčovou dimenziou sociálneho vylúčenia, pretože poukazuje na relatívne postavenie domácností a členov domácností v rámci spoločnosti a ich schopnosť zapojiť sa do bežného ekonomického a sociálneho života.