Techniky tréningových aktivít zameraných na riešenie konfliktov - Bieleszová, Dušana
Tréningové aktivity na efektívne riešenie konfliktov v školách poskytujú žiakom kľúčové zručnosti na zvládanie prekážok a konfrontácií. Žiaci zlepšujú komunikáciu prostredníctvom techník ako aktívne počúvanie, parafrázovanie a sumarizovanie. Tieto metódy prispievajú k empatickému riešeniu konfliktov, redukcii napätia a agresivity, čo podporuje emocionálnu zrelosť a schopnosť efektívne vyjadrovať myšlienky. Aktivity tiež podporujú názory žiakov a zlepšujú tímovú spoluprácu a porozumenie.