Strategic Alignment of AI-Driven Green Competences Development with Labour Market Demands - Olexová, Cecília, 1976-
V dôsledku klimatických zmien a rastúceho dôrazu na udržateľnosť prechádza trh práce zásadnou transformáciou. Zamestnávatelia čoraz viac hľadajú pracovníkov vybavených zelenými kompetenciami, ktoré sa stávajú nielen morálnym imperatívom, ale aj ekonomickou nevyhnutnosťou pre organizácie usilujúce sa o dosiahnutie vysokej environmentálnej výkonnosti, dodržiavanie regulačných požiadaviek a udržanie si konkurencieschopnosti. Vzhľadom na interdisciplinárnu povahu mnohých profesionálnych rolí existuje rastúca príležitosť integrovať environmentálne témy do existujúcich univerzitných programov v oblasti ekonómie a manažmentu s cieľom podporiť zelené kompetencie u absolventov ekonomických a manažérsky zameraných študijných programov.