Corporate Social Responsibility as Part of the Sustainable Transformation of Industrial Enterprises in Slovakia - Janošková, Mária, 1965-
Priemyselné podniky na Slovensku čelia výzvam súvisiacim s prechodom na udržateľné riadenie a implementáciou princípov environmentálneho, sociálneho a riadiaceho (ESG). Spoločenská zodpovednosť firiem (CSR) sa tak stáva nielen etickou záležitosťou, ale aj nástrojom konkurencieschopnosti a reputačného kapitálu. Táto práca sa zameriava na analýzu spôsobov, akými CSR prispieva k udržateľnej transformácii priemyselných podnikov na Slovensku, mieru integrácie CSR do strategického riadenia a prekážky jej efektívnej implementácie s dôrazom na synergické prepojenie medzi CSR a inováciami.