Selected Voluntary Organic Certification Schemes for the HoReCa Sector in Europe: Implementation Criteria and Their Role in Sustainable Gastronomy - Jarossová, Malgorzata Agnieszka, 1978-
Opis vybraných dobrovoľných systémov ekologickej certifikácie v sektore HoReCa v Európe, ako napríklad Grüne Haube, the Austrian Ecolabel a BIO Gastro Trophy v Rakúsku, ako aj značka Organic Cuisine Label v Dánsku a rozbor ich kritérií. Zistenia ukazujú, že dobrovoľné systémy certifikácie prispievajú k reštrukturalizácii gastronomických služieb smerom k udržateľnejším spotrebiteľským modelom tým, že vyžadujú ekologické obstarávanie, regionálne zdroje, sledovateľnosť, školenie zamestnancov a predchádzanie vzniku odpadu. Tieto iniciatívy podporujú ochranu životného prostredia, regionálny hospodársky rozvoj a zvyšujú dôveru spotrebiteľov.