Managerial Decision-Making in the Process of Managing Corporate Changes in Slovak Production Enterprises in the Context of Strengthening Competitiveness - Vrtana, David
Štúdia analyzovala význam emergentného prístupu pre konkurencieschopnosť výrobných spoločností na Slovensku. Skúmala tiež súčasné trhové prostredie pre riadenie iniciatív zameraných na dosiahnutie firemných zmien a súčasný prístup k riadeniu firemných zmien. Cieľom práce je identifikovať kľúčové faktory emergentného prístupu, ktoré prispievajú k efektívnej implementácii a riadeniu firemných zmien. Výskum skúmal vzťah medzi predpokladmi a spokojnosťou s implementovanou zmenou. Štúdia využíva Pearsonov chí-kvadrát test a Fisherov exaktný test na overenie významnosti kritických predpokladov pri implementácii firemných zmien. Prostredníctvom výskumu sme zistili, že pre efektívne riadenie firemných zmien je dôležité definovať cieľ, ktorý má zmena dosiahnuť, ako aj monitorovať údaje o pokroku implementácie firemných zmien. Pri riadení zmien v rámci výrobných spoločností je kľúčové definovať kritické faktory, ako je pravidelné monitorovanie, informovanie účastníkov, príprava komplexného plánu a implementácia systému na sledovanie postupných úspechov dosiahnutých prostredníctvom zmien. Tieto faktory môžu zvýšiť konkurencieschopnosť výrobnej spoločnosti v trhovom prostredí. Na základe výsledkov vykonaného výskumu možno konštatovať, že vplyv emergentného prístupu má významný vplyv na rozvoj konkurencieschopnosti výrobných spoločností v medzinárodnom trhovom prostredí.