Prediction of the Impact of Digitization on the Energy Sector in EU Countries - Brontvaj, Marián, 1974-
Digitalizácia pri transformácii energetiky v krajinách EÚ je dnes horúcou témou a podľa posledných štúdií sa ukazuje ako želateľný prechod k efektívnym riešeniam do budúcnosti. Príspevok sa zameriava na potenciálne vplyvy digitálnych technológií na energetickú efektívnosť, riadenie zdrojov a udržateľnosť. Hlavným cieľom je predpovedať, ako môžu digitálne inovácie, ako sú informačno-komunikačné technológie (ICT), inteligentné siete, internet vecí (IoT), umelá inteligencia (AI) a veľké dáta, zvýšiť prevádzkovú efektívnosť a environmentálnu výkonnosť energetického sektora.