The Future of Work: Students’ and Stakeholders’ Perspectives on Competencies for a Sustainable Economy - Ožvoldová, Katarína, 1984-
Táto práca skúma naliehavú potrebu reformy vzdelávania v reakcii na rýchle transformácie spôsobené dvojitou zelenou a digitálnou transformáciou. Skúma vyvíjajúce sa požiadavky trhu práce a kľúčovú úlohu inovatívnych vzdelávacích metód, najmä komunitného vzdelávania (CSL), pri príprave študentov na udržateľnejšiu a spravodlivejšiu budúcnosť. Prostredníctvom diskusií v skupinách s 38 rôznymi zainteresovanými stranami (zamestnávateľmi a tvorcami politík) štúdia ďalej identifikuje kritické medzery v zručnostiach, ako sú deficity v mäkkých zručnostiach a digitálnej gramotnosti, u 24 študentov zo Slovenska. Zdôrazňuje generačný posun smerom k zmysluplným kariéram a rovnováhe medzi pracovným a súkromným životom.