Digital Transformation and Sustainability: Balancing Economic, Social and Environmental Aspects - Poláčková, Hana, 1968-
Digitalizácia sa čoraz častejšie prezentuje ako nástroj udržateľnosti, ktorý prispieva k znižovaniu uhlíkovej stopy, úspore papiera a zlepšeniu efektívnosti služieb. V praxi sa však dôraz často kladie predovšetkým na ekonomické a environmentálne aspekty, zatiaľ čo sociálny rozmer zostáva marginalizovaný. Táto práca sa zamýšľa nad rámcami Európskej únie a OECD, ktoré zdôrazňujú potrebu vyváženia všetkých troch pilierov udržateľnosti, a ilustruje to príkladmi z praxe.