Štruktúra produkcie slovenských poľnohospodárskych a potravinárskych produktov - Steinhauser, Dušan, 1988-
Je známe, že Slovensko patrí medzi ekonomiky s vysokým stupňom zapojenie sa do globálnych dodávateľských reťazcov, a to hlavne v priemyselnom sektore. A je tiež pravdou, že sa zapájame do menej sofistikovaných činností týchto štruktúr (zväčša kompletačné; Kordalska a Olczyk, 2023). Lenže, slovenskí importéri, čiže firmy v slovenskom vlastníctve, exportujú agro-produkty alebo základné kovy (Steinhauser a Boros, 2022).