Aké situácie by nemali byť posudzované ako konflikt záujmov? - Hudec, Branislav
Konflikt záujmov vo verejnom obstarávaní predstavuje jednu z najdiskutovanejších tém, ktorá rezonuje veľmi výrazne najmä v prostredí zákaziek financovaných zo zdrojov EÚ, a to z dôvodu prísnych sankcií, ktoré sú spojené s týmto typom nedostatku. Sankcia je pre verejných obstarávateľov/prijímateľov príspevku fatálna pre ďalšie financovanie projektu a je uplatňovaná vo výške 100 %, čo znamená stopnutie financovania zo zdrojov EÚ.