Povinnosti obchodných spoločností podľa zákona o účtovníctve v súvislosti s likvidáciou - Adamíková, Monika
Likvidáciu obchodnej spoločnosti možno charakterizovať ako zákonný proces ukončenia jej činnosti, ktorého cieľom je vysporiadať majetok a záväzky, uspokojiť veriteľov a nakoniec spoločnosť zrušiť a vymazať z obchodného registra. Prehľad ustanovení Obchodného zákonníka, ktoré sa týkajú likvidácie. Likvidácia z hľadiska účtovníctva.