Vzťah medzi štátnym ratingom, verejným dlhom a výnosmi štátnych dlhopisov v krajinách Vyšehradskej skupiny (V4) - Džujková, Alžbeta, 1999-
Vzťah medzi štátnym ratingom, úrovňou verejného dlhu a výnosmi štátnych dlhopisov krajín V4 v období rokov 2020 – 2025. Poukazovanie na to, že rating krajiny má priamy vplyv na rizikovú prirážku a tým aj na náklady financovania verejného dlhu. Preukázanie, že úverový rating nie je iba formálnym ukazovateľom dôveryhodnosti, ale faktorom, určujúcim ekonomickú stabilitu, fiškálnu politiku a dlhodobé náklady verejného sektora.