Perceived Benefits of Artificial Intelligence by Primary School Teachers - Dolná, Mária, 1989-
Umelá inteligencia (AI) sa rýchlo stáva neoddeliteľnou súčasťou moderného vzdelávania a ponúka nástroje, ktoré dokážu personalizovať učenie, automatizovať administratívne úlohy a zlepšiť prístup k vzdelávacím zdrojom. Pre učiteľov základných škôl má AI potenciál transformovať postupy v triede, zlepšiť efektivitu a podporiť rozmanité vzdelávacie potreby. Keďže tieto technológie naberajú na obrátkach, je nevyhnutné pochopiť, ako učitelia vnímajú ich výhody. Názory učiteľov nielen ovplyvňujú akceptáciu a efektívne využívanie AI, ale určujú aj to, ako sa takéto inovácie integrujú do každodenného vyučovania. Skúmanie vnímaných výhod AI medzi pedagógmi základných škôl poskytuje cenné poznatky na zosúladenie vzdelávacích technológií s realitou praxe v triede.