Transakčná daň v Slovenskej republike a komparatívna analýza v kontexte krajín V4 - Kopčáková, Janka, 1994-
Zameranie sa na teoretické východiská, historický vývoj a praktické uplatnenie transakčnej dane. Výhody a riziká transakčnej dane v slovenskom kontexte a porovnanie jej aplikácie, či absencie v krajinách V4. Identifikácia faktorov, ktoré môžu ovplyvniť úspešnosť implementácie, ako aj hodnotenie skúseností z Maďarska, ktoré môžu byť relevantné pre slovenské rozhodovanie.