Tendencii glagolnoj neoderivacii v mediarechi - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
Medzi najvýznamnejšie funkcie médií patria emocionálno-hodnotiace a persuazívne funkcie, ktoré sa opierajú o aktívnu produkciu slov. Tento článok skúma slovesné neoderiváty, ktoré autor systematizuje podľa povahy ich motivácie: tvorené z anglických kmeňov, slovesné deriváty, slovesá odvodené od podstatných mien, ako aj podľa formantov zapojených do produkcie slovies.