Archivácia dát v informačných systémoch - Cenek, Martin
Dáta patria medzi najcennejšie aktíva, s ktorými akékoľvek podniky pracujú a ochrana dát preto patrí k základným činnostiam úplne všetkých IT manažérov. Neplánované výpadky v dôsledku poruchy v podnikovom dátovom centre môžu spôsobiť podnikom nemalé finančné straty. Podniky v súčasnosti v dôsledku nárastu množstva celopodnikových dát narážajú na problém súvisiaci s možnosťami súčasného riešenia zálohovania a ochrany dát. Nové, moderné riešenia a trendy zálohovania a obnovy dát sa dokážu efektívne prispôsobovať meniacim sa podmienkam a požiadavkám a dokážu eliminovať tieto straty v prípade porúch na minimum. Navyše, nové riešenia väčšinou prinášajú aj úsporu v nákladoch na prevádzku.