Terminologiedatenbanken als Mittel der Erfassung von Fachwortschätzen und Instrument zur Optimierung der Fachkommunikation - Gašová, Zuzana, 1977-
Terminologické databázy ako nástroj na zachytávanie terminológie a optimalizáciu odbornej komunikácie. Prezentácia témy súvisiacej s projektom Cieľom štúdie je predstaviť projekt Terminologické databázy ako nástroj modernizácie a internacionalizácie univerzitného vzdelávania. Projekt sa zameriava na vývoj terminologických databáz, ako aj na ich adaptáciu na vzdelávacie a popularizačné účely. Na základe praktických skúseností získaných pri tvorbe nemecko-slovenskej terminologickej databázy pre poľovníctvo táto štúdia predstavuje teoretické východiská, praktické postupy, skúsenosti, úskalia a konkrétne výsledky v súvislosti s tvorbou takejto databázy.