Evolúcia a praktické využitie influencer marketingu - Kopčáková, Janka, 1994-
Rozvoj technológií a digitálna doba prináša so sebou mnoho výhod. Medzi hlavnú výhodu možno zaradiť online nakupovanie, ktoré šetrí čas viacero spotrebiteľom, kedy spotrebitelia môžu nakupovať z pohodlia domova. Niektorým takýto druh obchodu môže vyhovovať viac, iným potrebiteľom menej. Skutočnosť je však taká, že digitálna doba má dopad na každodenný život človeka. Okrem rozvoja obchodu sa začali rozvíjať aj nové metódy marketingu, ktoré sú kreatívne a finančne menej náročné pre predávajúceho. Medzi jednu z kreatívnych foriem marketingu možno zaradiť aj influencer marketing, ktorý je významný tým, že samotné produkty, resp. služby prezentuje influencer prostredníctvom svojej sociálnej siete. Avšak aj takýto druh marketingu sa vyvíja a pôvodná aplikácia len na influencer človeka naberá novodobý kontext, kedy sa influencerom môže stávať aj domáce zviera. Poukázanie na influencer marketing ako jednu z relatívne mladých foriem marketingu a jeho evolúciu v praxi.