Dynamika rozvoja umelej inteligencie na trhu práce vo vybraných krajinách - Vavlič, Lukáš, 1992-
Príspevok sa zameriava na analýzu vybraných ukazovateľov dynamiky trhu práce v oblasti umelej inteligencie vo vybraných krajinách na základe dát platformy LinkedIn Economic Graph a metodiky OECD.AI. Cieľom štúdie je komparatívne zhodnotiť medzištátnu migráciu AI zručností, prenikanie inžinierskych AI kompetencií do pracovnej sily a vývoj koncentrácie AI talentu v rokoch 2016 – 2024.